keskiviikko 3. elokuuta 2016

Uuden syksyn lupaukset

Kaksi kertaa vuodessa ollaan ikään kuin aloitusruudussa. Vuodenvaihteessa huomaan aina listaavani sitä, mitä päättyvän vuoden aikana tuli tehtyä ja tietysti miettiväni sitä, miten aion asiani alkavana vuonna hoitaa.

Näin kesäloman jälkeen on sitten se vuoden toinen startti. Ehkä vielä selvemmin (ainakin useamman viikon ajan) työasiat ovat olleet taka-alalla. Ylimääräisellä vapaa-ajalla on ehtinyt tuumailla, mitä kaikkea pian alkavassa arjessa tahtoisi tehdä eri tavalla kuin ennen. Tietäähän sen, että kun arkihurina humahtaa päälle, aika moni idea jää suunnitelman tasolle. Mutta aina sitä jonkin asian pystyy muuttamaan - edes hetkeksi.

Tänä syksynä aion ainakin huolehtia paremmin kunnostani: vähemmän istumista, enemmän ulkoilua ja lenkkeilyä. Olen ajatellut nipistää siihen osan työpäivästäni, mutta uskon, että käytetty aika maksaa itsensä takaisin ihan yleisenä jaksamisena ja tietysti säkenöivien ideoiden vyörynä. Check: tänään iltapäivällä.

Haluan myös elvyttää viime kevään kiireissä kuihtuneet aamunavaukseni. Kyseessä ei ole sen kummempi seremonia kuin se, että ennen varsinaisia töitä luen puolisen tuntia ammattikirjallisuutta, kyytipoikana aamun toinen teekupillinen. Siinä jonkun toisen ajatukset saavat ruokkia omiani. Check: heti huomisesta alkaen.

Ja muuten aion pitää kiinni aiemmin hyväksi havaitsemistani periaatteista: aamulla herätään aikaisin, hommat hoidetaan hyvin sekä mielellään etuajassa, ja asiat pidetään järjestyksessä ja taulukoissa. Check.

Syksystä onkin tulossa mukavan monipuolinen. Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja putkahti pari viikkoa sitten kauppoihin, ja sarjan jatkoa parhaillaan suunnittelen. Ensi vuonna on ilmestymässä myös uusi, itsenäinen lastenromaani, jonka tekstiä parantelen vielä syksyn aikana. Ja toki muitakin käsiksiä mielessä pyörii: niiden eteneminen riippuu muiden projektien aikatauluista.

Myös tv-käsikirjoitushommat jatkuvat. Galaxi Playn työryhmän kanssa käyn jo ahkeraa keskustelua tulevista kuvioista: tulossa on sopiva sekoitus keväällä hyväksi havaittua ja uusia ideoita. Tekeillä on myös toinen isotöinen tv-projekti, jota nähdään ruudussa alkuvuodesta – siitä lisää sitten kun se on julkista.

Näillä meiningeillä tähän uuteen syksyyn. Kohta pitäisi kai laittaa kone kiinni ja painua pihalle. Näytti järkyttävän rankka kaatosadekin sopivasti hiipuvan. Selvä merkki!

Näitä maisemia ihailin kesälomareissulla Sveitsissä. Auringonnousun valaisema Matterhorn on nyt myös tietokoneen taustakuvana valmiina syksyn mustia aamuja varten.

2 kommenttia:

  1. Hei! Olet ollut mukana tekemässä vuosina 2006-2010 Galaxissa esitettyä Operaatio Hurrikaani -sarjaa. Olen sarjan suuri fani edelleen ja kaipaan sitä kovasti. Tiedätkö, onko sarja mahdollisesti tulevaisuudessa tulossa taas esitykseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ikävä kyllä mulla ei ole tietoa sarjan mahdollisista uusinnoista. Ainahan voi toivoa!

      Poista