Kirjat

Etsiväkerho Hurrikaani ja paha poro (tulossa lokakuussa 2021, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja Salamasankarit (2021, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja Lehväjärven hirviö (2020, Tammi)
Masi Tulppa 3: Klikkien kingi (2019, Tammi)
Masi Tulppa 2: Rooli päällä (2018, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaanin mysteerikirja (2018, Tammi)
Masi Tulppa: Pääsy kielletty! (2017, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja (2016, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja kettuliiga (2015, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaanin uusi käsikirja (2014, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja hämärän majatalo (2014, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja Mustakynsi (2013, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja petosten pilvi (2012, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja mysteeri Lontoossa (2011, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja kiiturivarkaat (2010, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja tähtikolmion vartijat (2009, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja Jyrinäjengi (2008, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja hohdon saalistajat (2007, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellari (2006, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaani ja kadonneet kortit (2005, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaanin käsikirja (2004, Tammi)

Masi Tulppa: Pääsy kielletty!

(2017, Tammi)
Masi Tulpan kesäloma on vaarassa!
Alakoulua käyvällä Masi Tulpalla on täydellinen kesälomasuunnitelma: Pelaa SamuRaita, katso Bittiritaria, piirrä Hukkajätkä-sarjista. Masin ei tarvitse poistua huoneestaan edes lounaan perässä ‐ hän vain lämmittää mikropitsan omasta jääkaapistaan. Kaikki menee kuitenkin pilalle, kun Masin vanhemmat saavat kummallisen älynväläyksen: he keksivät palkata pojalle lastenhoitajan.

Masi ei törkeään temppuun niin vain alistu. Lapsenvahtipalvelu Vahtisilmän epäilyttävä toimitusjohtaja Vihtori Hiilenpää ehdottaa Masille viikon koeaikaa. Sehän sopii ‐ Masi aikoo tehdä hyvin selväksi, ettei lastenvahtia kaivata. Hän saa vastaansa monen sortin hoitajia, joista kukaan ei näytä tajuavan olevansa tarpeeton sivuhenkilö. Lisäksi Masia häiriköi sottainen ja piinallisen puhelias naapurinpoika Pellervo Hulmukka, joka kuvittelee nappaavansa hänestä kaverin. Masi Tulpalla on tasan viikko aikaa pelastaa kesälomansa!

Kirjan kannesta ja kuvituksesta vastaa Jussi Kaakinen.

"Masi Tulppa on kaikkien itsenäisten lasten sankari. Halusin kirjoittaa tarinan, jonka päähenkilön ei tarvitse olla superekstrovertti – eikä edes muuttua sellaiseksi. Masi viihtyy omien ajatustensa keskellä ja on kirjaimellisesti valmis taistelemaan oman rauhansa puolesta!" 


Etsiväkerho Hurrikaani ja tyly tubettaja

(2016, Tammi)
Pihlakylän koulu sekoaa, kun joukkoon liittyy uusi oppilas Jimpo - Suomen suosituin tubettaja!


Ensimmäisestä koulupäivästä lähtien seiskaluokkalaisen Jimpon ympärillä pörrää innokas faniparvi. Viiviä koko tapaus ärsyttää. Kolmasluokkalainen käy niin kierroksilla, että muut etsivät epäilevät hänen salailevan jotakin. Pian Jimpo hankkii videoillaan toisenkin vastustajan. Liitutaululle ilmestyy uhkausviesti, joka käskee Jimpoa lopettamaan tubettamisen. Jimpo vastaa entistä räväkämmillä postauksilla, mutta nimetön vihamies ei aio jäädä toimettomaksi.

Viivin vastustuksesta huolimatta Etsiväkerho Hurrikaani ryhtyy auttamaan Jimpoa. Samaan aikaan etsivien huomiosta kilpailevat haaveet tube-tähteydestä, päämajan remontti ja Karoliinan uusi, kypsempi tyyli.

"Etsiväkerho Hurrikaanin maailma on toisaalta idyllinen utopia, mutta samaan aikaan haluan pitää tarinat kiinni nykypäivässä. Tubettaminen on tämän hetken merkittävimpiä ilmiöitä, ja sen tuominen hurrikaanilaisten arkeen tuotti paljon mahdollisuuksia niin seikkailuun kuin sitä maustavaan huumoriinkin. Siitä myös kumpusi tämän kirjan syvempi tarina, jonka tähdeksi nousee Viivi." 


Etsiväkerho Hurrikaani ja kettuliiga

(2015, Tammi)
Hurrikaanilaisten kesäloman katkaisee jo toinen mysteeri, kun viekkaat murtovarkaat iskevät Pihlakylään!

Edellisen mysteerin jälkeen etsiväkerhon jäsenet ovat viettäneet hyvin ansaittua kesälomaa. Se kuitenkin katkeaa, kun Karoliinan perhe palaa matkalta ja kohtaa karmean yllätyksen: heidän kotonaan on käynyt murtovarkaita! Kyseessä on jo kolmas asuntomurto Pihlakylässä lyhyen ajan sisällä. Kerho ottaa tehtävän tutkittavakseen, mutta pian he huomaavat, ettei vastassa olekaan mikään ihan tavallinen rosvojoukko!

Lisäksi etsiviä vaivaa taivaalla väijyvä kauko-ohjattava kopteri. Tarkkailevatko murtovarkaat sillä uusia kohteita? Vai vakoileeko joku hurrikaanilaisia?

Matiasta jännittää yläkouluun siirtyminen. Kun tarjolla on vanhempia kavereita ja uusia harrastuksia, Matias joutuu valinnan eteen. Onko hänellä enää aikaa etsiväkerholle?

"Alkuperäiset hurrikaanilaiset alkavat siirtyä yläkoulun puolelle. Jäähyväisten aika lähestyy. Onneksi uusi porukka on pääsemässä hyvään vauhtiin!"


Etsiväkerho Hurrikaanin uusi käsikirja

(2014, Tammi)
Hämärämiehet, vapiskaa!

Uusi käsikirja yhdistelee perinteisiin etsiväkikkoihin nykyaikaisten apuvälineiden suomia mahdollisuuksia. Kirjasta löytyy tehtäviä laidasta laitaan: treenivinkkejä, agenttikikkoja, kännykkä- ja nettivinkkejä sekä tietokansioita sarjan tutuista ja hiukan tuntemattomammistakin hahmoista. Tee itse -osasto takaa viihdykettä koko perheelle: sen ohjeilla voit opetella muuttamaan ulkonäköäsi esimerkiksi toppauksin, itse askartelemillasi hiuslisäkkeillä tai villillä tatuointihihalla! Käsikirjan hervottomasta nelivärikuvituksesta vastaa tuttuun tyyliin Jii Roikonen.

"Oli hienoa saada tuoda etsivävinkit uuteen aikaan uudelle sukupolvelle. Jii Roikosen hauska kuvitus tekee käsikirjasta elävän. Naamioitumisvinkkejä kuten takatukkaa ja tatuointihihaa on testattu Kirjamessuja myöten!"


Etsiväkerho Hurrikaani ja hämärän majatalo

(2014, Tammi)
Etsiväkerho Hurrikaanilla on käsissään kumma mysteeri: heillä on epäilty, mutta ei rikosta!

Pihlakylän juhannusjuhlissa etsiväkerholaisten huomion varastaa sadeviittansa alta pälyilevä mies. Pian miehen jäljet johtavat hurrikaanilaiset Motelli Kuutamolle. Ränsistynyt majatalo on ollut hylättynä vuosikausia, mutta naapurit kertovat, että sen kulmahuoneen ikkunaan syttyy usein keskellä yötä valo. Mitä motellissa tapahtuu ja kuka sen huoneissa lymyää?

"Tämä on Hurrikaani-sarjan toinen kirja, jossa otin askeleen kauhun puolelle. Ehkä tässä on myös tavallista enemmän omakohtaisia kokemuksia, sillä kirjassa seurataan kirjailija Tapani Härmän painia tulevan romaaninsa kimpussa."


Etsiväkerho Hurrikaani ja Mustakynsi 

(2013, Tammi)
Hurrikaani kohtaa uransa ensimmäisen ammattirikollisen!

Haapaniemi ja Haulisto valmistautuvat viettämään häitään. Karoliina häärää järjestelyjen kimpussa ja työllistää samalla muutkin etsiväkerholaiset. Sitten kaupunkiin iskee outojen rikosten sarja, ja jokaiselta rikospaikalta löydetään kammottava, musta kynsi. Mikä etsiväkerholla on vastassaan?

“Oma tausta televisiossa oli avuksi, kun kirjoitin Tosihäät-ohjelman kuvausryhmän saapumisesta Pihlakylään. Oli myös hauskaa saada esitellä lisää uusia, eteviä nuoria: Viivi, Julius ja Avi.”


Etsiväkerho Hurrikaani ja petosten pilvi

(2012, Tammi)
Serverifarmi muuttaa Pihlakylään!

Pihlakylään aiotaan rakentaa jättimäinen serverifarmi. Kaikki eivät kuitenkaan pidä Virtapilvi-yhtiön suunnitelmista. Kun työmaalla alkaa sattua uhkaavia onnettomuuksia, on hurrikaanilaisten aika tarttua uuteen tehtävään! Karoliina ottaa vastaan unelmapestin opettajapariskunta Haapaniemen ja Hauliston hääsuunnittelijana.

“Tästä osasta alkaa matka kohti uutta etsiväkerhoa. On mahtavaa päästä esittelemään uusi, energinen tyyppi päähenkilöiden joukkoon. Ja Haapaniemen ja Hauliston häätouhut antoivat tilaa revitellä: kuinka pitkälle näiden kahden kanssa voikaan mennä!”Etsiväkerho Hurrikaani ja mysteeri Lontoossa

(2011, Tammi)
Odotettu luokkaretki muuttuu jännäksi seikkailuksi!

Jesse, Jenni, Karoliina ja Matias lähtevät unelmien luokkaretkelle Lontooseen. Kuudesluokkalaiset kutsutaan illallisille suomalaisen rouvan Varpu Millerin kartanoon. Kesken ruokailun hovimestari kohtaa yläkerrassa karmaisevan yllätyksen. On tapahtunut törkeä rikos, ja syyllisen on oltava edelleen paikalla!

“Oli aivan mahtavaa saada viedä hurrikaanilaiset Lontooseen, koska olen itse niin tykästynyt Englantiin. Rikos tapahtuu perinteisen mysteerikirjallisuuden tapaan kartanossa illalliskutsuilla suuren väkijoukon silmien alla, mikä tekee kaikista paikallaolijoista epäiltyjä. Oli myös kutkuttavaa kirjoittaa mukaan vanha tuttu yllätysvieras!”


Etsiväkerho Hurrikaani ja kiiturivarkaat

(2010, Tammi)
Pihlakylän Polkaisua varjostaa silmitön ilkivalta!

Pihlakylä odottaa suurta pyöräilytapahtumaa. Kaupungin kiireisten pyöräkauppiaiden kiusaksi saapuu jäätävä Eva Inha, joka uhkaa kaapata kaikki asiakkaat kallilla Vinhakiitureillaan – mutta millaisin keinoin? Haapaniemen ja Hauliston välit kiristyvät, ja Karoliina ottaa asiakseen taluttaa heidät alttarille. Matias ihastuu Tyttiin – mutta kiinnostaako tyttöä sittenkin rutkasti viileämpi Leevi?

“Tähtikolmio-trilogian jälkeen oli kiva aloittaa ihan uusi, menneistä riippumaton seikkailu. Salaliittoteoriat vaihtuivat arkisempiin pyörävarkauksiin, joiden taustalta löytyi melko inhimillisiä syitä. Tämä on Matiaksen kirja: poika saa oppitunnin oman itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on.”


Etsiväkerho Hurrikaani ja tähtikolmion vartijat

(2009, Tammi)
Tähtikolmion salaisuus aukeaa etsiville kaikessa jännittävyydessään!

Rehtori Pukinparta katoaa ja Haapaniemi astuu hänen tilalleen rehtoriksi. Hurrikaanilaiset ryhtyvät tutkimaan Pukinparran katoamista ja uskovat sen liittyvän jotenkin salaperäiseen tähtikolmioon. Mitä on metsään kätketyn luolan teräsovien takana?

“Tämä kirja päättää nk. tähtikolmiotrilogian sarjan sisällä. Nautin siitä, että sain kirjoittaa salaliittoteorian Pihlakylän maailmaan sopivassa muodossa. Atte Viima ottaa tässä kirjassa Tuukka-nimisen koiran, ja meille tuli oikeasti sellainen kotiin Toukon seuraksi vuonna 2010.”


Etsiväkerho Hurrikaani ja Jyrinäjengi

(2008, Tammi)
Hurrikaanilaisten lomakin on täynnä seikkailua!

Hurrikaanilaiset pääsevät kesälomalle. Pihlakylässä alkaa kilpailu uuden puiston suunnittelusta. Innokkaita osallistujia riittää, mutta heitä odottaa kovat ajat… Jesse, Jenni, Karoliina ja Matias paljastavat suuria salaisuuksia Pihlakylästä!

“Lämpimiä kesälomafiiliksiä. Oli mukavaa viedä lapset kesäleirille, etenkin kun ohjaajina ovat ihanan ärsyttävät Sannis ja Mikkis. Viimaa käy melkein sääliksi, niin innokas on Haapaniemi leopardiuikkareissaan.”


Etsiväkerho Hurrikaani ja hohdon saalistajat

(2007, Tammi)
Taiteilijan kartanosta paljastuu synkkiä salaisuuksia!

Koulun kevätretkellä hurrikaanilaiset vierailevat edesmenneen taiteilija Leimun kartanossa. Tyhjä huone odottaa taiteilijan kadonnutta, erittäin arvokasta maalausta. Mutta miksi kartanon torni on suljettu? Mitä aikoo rehtori Pukinparta? Ja mitä on mielessä uudella englanninopettajalla Rebekka Glow’lla?

“Tämä kirja aloittaa eräänlaisen trilogian kirjasarjan sisällä ja on yksi omista suosikeistani. Kirjassa on monta kivaa hetkeä, kuten opettaja Haapaniemi limboamassa grillijuhlilla.”


Etsiväkerho Hurrikaani ja kammokellari

(2006, Tammi)
Salapoliisinelikko jännittävässä yökoulussa!

Hurrikaanilaiset osallistuvat yökouluun. Opettajat ovat järjestäneet monenlaista toimintaa, mutta Jesse, Jenni, Karoliina ja Matias joutuvat aivan omaan seikkailuunsa. Mitä kätkeytyy koulun pimeään kellariin?

“Halusin kokeilla kirjoittaa koko tarinan tapahtuvaksi yhden yön aikana ja tuoda mukaan jännittäviä – lähes kauhumaisia – elementtejä. Koulurakennus on kirjassa vahvassa roolissa. Minun mielessäni se muistuttaa paljon Härmälän koulua Tampereella. En muista ihan varmasti, löytyykö sieltä kirjassa kuvailemani ovi synkkään kellariin…”


Etsiväkerho Hurrikaani ja kadonneet kortit

(2005, Tammi)
Jesse ja Jenni pääsevät ensimmäisen tehtävänsä kimppuun!

Pihlakylän koulussa lähestyy suuri ystävänpäivän juhla, jota varten oppilaat valmistavat toisilleen kortteja. Järkytys on suuri, kun postilaatikko löydetään rikottuna. Kuka on varastanut ystävänpäiväkortit ja miksi?

“Kadonneet kortit on ensimmäinen romaanini. Tässä kirjassa pääsin esittelemään päähenkilölapset ja myös sarjan tärkeät sivuhenkilöt: opettaja Haapaniemen ja rehtori Pukinparran. Ekan oman opettajani nimi oli Haapaniemi ja seuraavassa koulussani oli samanniminen rehtori, mutta kumpikaan heistä ei ole kirjojen Haapaniemi – ainakaan sataprosenttisesti! Kirjojen Haapaniemessä on piirteitä ainakin kolmesta tuntemastani ihmisestä.”


Etsiväkerho Hurrikaanin käsikirja

(2004, Tammi)
Opas kaikille innokkaille etsiville!

Jesse ja Jenni opastavat nuoret etsivänalut oman salapoliisikerhon perustamiseen. Kirjassa tutkitaan salakoodeja, askarrellaan kerhomerkkejä, periskooppi ja muita etsivän perusvälineitä sekä opetellaan vakoojalle tarpeellisia taitoja.

“Ensimmäiseen kirjaan liittyy tietysti paljon innostavia muistoja. Kirjaan on koottu omassa lapsuuden etsiväkerhossani testattuja vinkkejä. Tosin niitä kaikkein hurjimpia ei olisi voinut nykypäivänä suositella!”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti