Kirjailijavierailut

Teen kirjailijavierailuja kouluille, kirjastoihin ja tapahtumiin. Kätevimmin ne hoituvat Lukukeskuksen kautta, joka hoitaa kaikki käytännön järjestelyt sopimuksineen.
Kuva: Jarna Hara

Palautetta aiemmista kirjailijavierailuistani


"Vierailu oli ihan huippu! Ihan kaikki oppilaat ekasta kuudenteen luokkaan saivat esityksestä paljon irti, vaikka ekaluokkalaiset eivät välttämättä Jarin kirjoja vielä itse jaksa lukea. Jari osasi kertoa lapsille todella selkeällä, kiinnostavalla ja innostavalla tavalla kirjailijan työstä, omista kirjoista ja henkilöhahmojen taustoista, ideoiden syntymisestä yms. kirjantekemiseen liittyvistä asioista. Kaikki Jarin kolme esiintymistä meillä olivat hienoja kokonaisuuksia, Jari hallitsi tilanteen suvereenisti, vaikka vilkkaita lapsia oli salissa kerrallaan noin sata. Lapset saivat esittää omia kysymyksiään, joihin kaikkiin Jari vastasi asiallisesti ja paneutuen."
– Leena Seppänen, erikoiskirjastonhoitaja, Vaasa

"Meille on tullut vierailusta kirjastosta ja kouluilta vain positiivista palautetta, ja lämpimästi voimme suositella (Jari Mäkipäätä) vieraaksi muillekin kirjastoille ja kouluille. Oppilaat myös lainaavat vieläkin (monta kuukautta vierailun jälkeen) ahkerasti Etsiväkerho Hurrikaani -kirjoja."
– Anne Tihinen, vs. kirjastotoimenjohtaja, Kalajoki

"(Mäkipään) tapa esiintyä on rauhallinen ja kontaktia ottava. Huomaa, että hän on tottunut puhumaan lapsille. Esiintyminen on varmaa ja luontevaa. Aikuisenkin oli mukava seurata ja kuunnella miten kirjailija toimii. Lapsilla heräsi spontaaneja kysymyksiä aiheesta. Suosittelemme Mäkipäätä muillekin kouluille!"
– Päivi Virkamäki, luokanopettaja, Tampere

"Mäkipää oli koululaisille mieluisa vieras, ja oppilaat olivat tunneilla hyvin mukana kirjailijan työtä ja kirjoja koskevilla kysymyksillään. Kirjailija oli useille lapsille ennestään tuttu YLE:n lasten- ja nuortenohjelmista ja näin hyvä ja uskottava lukemisen roolimalli myös vähemmän lukeville pojille ja tytöille."
– Ote "Poikien vuosi" -hankkeen raportista (2014)

"Esitys Teuvan nuorisotilassa oli hyvin mielenkiintoinen. On aina hauska kuulla kirjailijalta omista työskentelytavoista sekä kirjojensa taustoista. Sen myös huomaa, että esiintyminen on ollut (Mäkipäällä) ihan leipätyönä, sen verran luontevaa esiintyminen oli. Sellaista on aina helppo seurata."
– Aki Rossi, kirjastonjohtaja, Teuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti