maanantai 7. elokuuta 2017

Uuteen syksyyn Masi Tulpan puskemana

Eka työpäivä loman jälkeen lähti liikkeelle ilman käynnistysvaikeuksia. Tein viimeisiä viilauksia Seikkailukoneen käsikirjoituksiin (nyt menossa osat 45-52) ja hoitelin sälähommia: inboxin siivousta, kirjanpitoa ja syksyn aikataulutusta.Masi Tulppa: Pääsy kielletty! -e-kirjan kuvitusta.
Kuvittaja: Jussi Kaakinen


Ennen kuin hyppään uusiin juttuihin, halusin kerätä toukokuussa ilmestyneen Masi Tulppa: Pääsy kielletty! -teoksen saamia palautteita – niitä hyviä, tietysti! Näitä voi sitten lukea uudestaan niinä loppusyksyn aamuina, kun aurinko nukkuu pommiin. Tahallaan. Joka aamu.


”Jari Mäkipään ihan uusi alakoululaisille suunnattu kirja Masi Tulppa: Pääsy kielletty! oli oikea jymypaukku! Luin sitä ensin illalla "iltasaduksi" ja se oli niin hauska, että kolmasluokkalainen jatkoi vielä lukemista sen jälkeen, kun ääneenlukijan voimat hiipuivat.”
”Kun saimme luettua kirjan loppuun, hän vielä selasi kirjan uudelleen, tutki kuvat ja makusteli kirjan tekstiä - - -”
mammalukee.blogspot.fi, 9.6.

”Kun elämä on tietokonepeliä, edetään myös haasteesta toiseen – ja levelin lopussa taistellaan loppubossia vastaan. Jari Mäkipään Masi Tulppa: Pääsy kielletty ottaa kaiken irti tietokonepelilogiikasta - - -”
”Teos kommentoi herkullisesti alakouluikäisen pyristelyä itsenäistymisen suuntaan – ja vanhempien epävarmuutta lastenkasvatusta koskevan arvostelun ja ohjeistuksen edessä. Jussi Kaakisen pikseligrafiikkamaiset kuvat kohottavat tunnelmaa.”
HS.fi, 8.7.

”Oi vau! Tämähän oli ihan mainio kirja!! Lyhyt, helppolukuinen, hauska, kuvitettu... Ja päähenkilö elää ihan selvästi tätä päivää. :)”
”Olen niin onnellinen että löysin tämän!! Tätä kirjaa aion vinkata välittömästi nelosille kunhan koulu taas alkaa! <3 Muuten voisin suositella 8-12 -vuotiaille.”
Käyttäjä Kirjapallo Goodreads-palvelussa

”Ah, kerrankin lastenkirja, joka ymmärtää yhdeksänvuotiaan perimmäisiä toiveita kesälomalta: pelata koko päivä sisällä ja muutenkin nysvätä omia juttuja rauhassa! Ja tämä on kirjan maailmassa täysin legitiimi tavoite ilman ylimääräistä moralisointia. Napakka tarina, hauskoja läppiä, mahtava kansi.”
Käyttäjä Helena Goodreads-palvelussa

”Tämä taisi innostaa pojan lukemaan muutakin kuin Akuja ja Pottereita, mikä on melkoinen saavutus!”
Susanna N., kommentti tässä blogissa 21.7.

Iso kiitos näille ja kaikille muille kommentoijille!

1 kommentti: