tiistai 18. marraskuuta 2014

Terveiset Teuvasta ja ensi vuoden suunnitelmia

Kävin viime viikolla kirjailijavierailulla Teuvassa. Päivällä tapasin kaksi alakoululaisryhmää ja illalla kävin vielä esiintymässä paikallisessa nuorisotilassa. Järjestelyt oli hoidettu mallikkaasti: sain jopa kutsun kirjastonjohtaja Aki Rossin kotiin perhepäivälliselle (erinomaista karjalanpaistia, kiitos!)

Hurrikaanit kiertueella Teuvassa.
(Kuva: Aki Rossi)
Majoituin Teuvan keskustassa olevassa majatalossa, Laurilan Wisiitissä. Täytyy sanoa, että harvoin tulee missään vastaan näin huolella vaalittua ja supersiistiä majoitusta! Ja samaan hengenvetoon täytyy myöntää, että mielikuvitus lähti laukkaamaan, kun illalla ajoin autolla talon pihaan. Pimeät ruutuikkunat, parvekkeet ja se tosiasia, että yövyin isossa talossa yksinäni, palauttivat aika tehokkaasti mieleen kaikki kummitusjutut.

Rohkeasti sisään vain...
Alakerran hiljainen sali vanhoine kalusteineen, kynttilöineen ja seinäpeileineen ei tätä ajatuskuviota ainakaan laimentanut. En viitsinyt kovin pitkään tuijotella huoneen nurkkiin, etten vaan onnistuisi näkemään mitään epäilyttävää. Kuvan sentään ehdin napata:)

Liikahtiko tuoli vai vilahtiko seinäpeilissä kasvot?
Yö sujui rauhallisesti ja uni maistui. Kaiken kaikkiaan mukava vierailu Teuvalle, ja jos sinne päin tulee asiaa, niin Laurilan Wisiittiä voin kyllä lämpimästi suositella.

* * *

Tähän aikaan vuodesta ajatukset kääntyvät luontevasti tulevaa kohti. Näin vapaana kirjailijana / yrittäjänä sitä tuntuu jatkuvasti murehtivan, riittääkö ensi vuonnakin mielekkäitä projekteja ja vielä sellaisia, joista tulee leipä pöytään.

Joitain suunnitelmia on vuoden 2015 osalta jo varmistunutkin. Ensinnäkin Etsiväkerho Hurrikaani -kirjasarja on saamassa jälleen jatkoa. Vuorossa onkin jo sarjan kolmastoista kirja. Lisäksi pääsen toteuttamaan monen vuoden haaveen: aloitan Hurrikaani-kirjoihin pohjautuvan pitkän elokuvan käsikirjoittamisen! Tämän mahdollistaa Suomen Elokuvasäätiön hiljattain myöntämä apuraha. Toki matka on pitkä siihen, että Hurrikaani ihan oikeasti olisi valkokankaalla, mutta nyt se unelma on kuitenkin yhden askeleen lähempänä.
1 kommentti:

  1. Kiitos itsellesi mukavasta vierailusta. Hyvää joulun odotusta. Terveiset koko perheeltä.

    VastaaPoista