perjantai 28. marraskuuta 2014

Terveiset Kalajoen Hiekkasärkiltä – keskellä marraskuuta!

Elämäni ensimmäinen visiitti Kalajoelle osui marraskuulle, kun vietin seudulla kokonaisen viikon kirjailijavierailuilla. Hotellin esittely lupasi mahtavasti merinäköalan, mutta saapuessani maanantai-iltana ikkunasta näkyi vain mustaa. Tiistaiaamuna ikkunasta näkyi, taas, pelkkää mustaa. Kun palasin hotellille ensimmäisen vierailupäivän jälkeen, oli onneksi valoa sen verran jäljellä, että näin meren ja  upeat Hiekkasärkät. Lähdinkin saman tien rantaan, missä sain kävellä täydessä yksinäisyydessä. Kesäaikaan sellaisesta ei kuulemma voi haaveilla.

Näköala hotellihuoneesta klo 9-16. Muina aikoina mustaa.
Vierailuviikko sujui hienosti Kalajoen kirjaston johdolla. Neljän päivän aikana kierrettiin kaikki alueen alakoulut. Kun kirjastoväki kyyditsi oikeisiin paikkoihin, ei tarvinnut itse murehtia aikatauluista tai navigaattorin tarjoamista reittivaihtoehdoista. Vaikka vierailuille mennään töihin, on se silti aina mukavaa, kun kohdellaan vieraana ja huolehditaan. Kiitokset siis vielä kerran Kalajoen kirjaston hienolle porukalle!

Rantaan johtava polku.

Nyt saisi vapaasti valita löhöilypaikan.

Vänkyräiset juurakot laittavat mielikuvituksen liikkeelle.

Yllättävänkin reippaasti viikko sujui. Kaksitoista esitystä neljän päivän aikana ei ehtinyt puuduttaa, sillä koulut ja ryhmät olivat erilaisia. Perjantaille osui vielä sellainen ryhmä Raumankarin koululla, jolla riitti kysymyksiä niin hurjalla volyymilla, että luovuin suunnittelemastani esityksestä ja annoin kysymysten kuljettaa tuntia.

Kymmenen koulua, kaksitoista esitystä ja pyöreästi viitisensataa alakoulaista mahtui mukavasti yhteen vierailuviikkoon. Iltapäivät ja illat käytin hotellihuoneen rauhaa hyväkseni ja viimeistelin ensi vuoden syksylle suunnitellun Etsiväkerho Hurrikaani -romaanin ekan käsisversion. Ehdin testata myös hotellin kylpylän ja läheisen irkkuravintolan Sandy Keltin ruokatarjonnan, joka oli erinomaisen maistuvaa! Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti