keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kirjailijavierailujen kummat kysymykset

Vierailin eilen täällä Tampereella Atalan koululla kertomassa kirjailijan työstä ja omista kirjoistani. Tapasin koulun kaikki oppilaat. 1.-4.-luokkalaisilta irtosi kysymyksiä enemmän kuin mihin oppitunti riitti.

Odotetusti vanhemmat koululaiset (5.-6.-lk) olivat pidättyväisempiä: kysymyksiä ei kauheasti uskallettu esittää, mutta kaikki kuuntelivat kyllä keskittyneesti. Lopputunnista sitten muutama kysymyskin irtosi ja joukossa myös yksi ihan uusi: "Ootko komee?" Vastasin jotenkin niin, että katsojastahan se riippuu ja itse olen itseeni ihan tyytyväinen.

Kouluissa esitetään yleensä paljon ja hyviä kysymyksiä. Oppilaat kyselevät niin inspiraatiosta, ideoista, suosikkikirjoista kuin lempiväreistä ja lemmikeistä. Kirjailijan talouskin monesti kiinnostaa. Joskus on kyselty mopoista ja joskus haluttu tietää, paljonko nousee penkistä.

Vaikka sitä monenlaisia kysymyksiä on tullut kouluvierailulla vastaan, niin tuo "Ootko komee?" oli kyllä aivan uusi. Onneksi se komeus ei tässä kirjailijan ammatissa kuitenkaan ole ihan ykkösprioriteetti.

Kiitos Atalan kouluun kutsusta ja mukavasta vierailusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti